محل تبلیغات شما

نتیجه تصویری برای صلوات امام حسن عسکری

 این نامه را اکثر محقّقین و صاحبان تراجم نقل نموده ند که از جمله آنها، می توان - از علامه بحرانی در لؤلؤة البحرین»، ص 384، - محقّق خوانساری در روضات الجنّات»، ج 4، ص 273، - علامه مجلسی در بحار الانوار»، ج 50، ص 317 و 3، - محدّث نوری در مستدرک الوسائل»، ج 3، ص 527، - قاضی نور اللَّه شوشتری در مجالس المؤمنین»، ج 1، ص 453، - محدّث قمی در فوائد الرضویة»، ص 281، - و علامه شیخ محمّد تقی تستری در قاموس الرّجال»، ج 6، ص 474، نام برد.

شیخ صدوق در یکی از کتابهایش به نام کمال الدین»، ضمن نقل موضوع فوق، اضافه می کند که هر گاه ابو جعفر بن علی الاسود مرا می دید که برای طلب علم و دانش به محضر استاد می رفتم، به من می فرمود: این علاقه و اشتیاق تو به علم، تعجّبی ندارد، زیرا تو به دعای امام زمان علیه السّلام متولّدشده ای.

مرحوم علّامه مجلسی نیز در کتاب ارزشمند بحار الانوار»، این قضیه را از معجزات حضرت ولی عصر علیه السّلام دانسته است ( - بحار الانوار، ج 51، ص 335 و 336

 دیدگاه دانشمندان اسلامی در مورد شیخ صدوق

همه علما و فقهای بزرگ اسلام، با دیده احترام و تعظیم به شیخ صدوق نگریسته اند و عدالت او را توثیق نموده و مقام شامخ علمی او را با عباراتی بلند تصدیق نموده اند. ما در اینجا اظهار نظر برخی از علمای بزرگ اسلام را یادآور می شویم:

1- فقیه نامدار، شیخ طوسی در معرّفی شیخ صدوق می گوید:

محمّد بن علی بن بابویه القمّی جلیل القدر یکنّی ابا جعفر کان جلیلا، حافظا للاحادیث، بصیرا بالرّجال ناقدا للاخبار لم یر فی القمّیین مثله فی حفظه و کثرة علمه، له نحو من ثلاث مائة مصنّف».

او دانشمندی جلیل القدر و حافظ احادیث بود. از احوال رجال کاملا آگاه، و در سلسله احادیث، نقّادی عالی مقام به شمار می آمد و در میان علمای قم، از نظر حفظ احادیث و کثرت معلومات، بی نظیر بود و در حدود سیصد اثر تألیفی از خود به یادگار گذاشت.

2- رجالی کبیر نجاشی چنین می نویسد:

ابو جعفر (شیخ صدوق) ساکن ری، بزرگ ما و فقیه ما و چهره برجسته شیعه در خراسان است. به بغداد نیز وارد شد و با اینکه در سنّ جوانی بود، همه بزرگان شیعه (شیوخ الطائفة) از او استماع حدیث می کردند.

3- سید بن طاوس می فرماید:

شیخ صدوق کسی است که همه بر علم و عدالت او اتفاق دارند.

4- علّامه مجلسی در وصف او چنین می گوید:

 شیخ صدوق از بزرگترین علمای گذشته است و از جمله کسانی است که از آثار امامان بزرگوار تبعیت می کنند، نه از پندارها و خواهش های نفسانی خود، و به همین دلیل است که اکثر علمای شیعه، کلام وی و پدرش را به منزله حدیث و روایات اهل بیت علیهم السّلام می دانند.

5- علّامه سید هاشم بحرانی بعد از اشاره به عظمت شیخ می گوید:

جمعی از اصحاب، ما، از جمله علامه در مختلف»، شهید در شرح الارشاد» و سید محقّق داماد، روایات مرسله صدوق را صحیح می دانند و به آنها عمل می کنند، زیرا همان گونه که روایات مرسله ابن ابی عمیر پذیرفته شده، روایات مرسله صدوق هم مورد قبول واقع شده است.

6- سید محمّد باقر خوانساری، صاحب روضات الجنّات نیز این چنین آورده است:

شخصیت نامدار و مورد اعتماد، پایه و ستون دین، رئیس محدّثین، ابو جعفر دوم. . . ، مشهور به شیخ صدوق، در علم و عدالت و فهم مطالب و برجستگی شخصیت و فقاهت و جلالت قدر و وثوق و درست کرداری و تصانیف بسیار و حسن سلیقه هاءی که در تنظیم و تألیف آنها بکار برده و در آراستگی به همه صفاتی که زیبنده شخصیتهای نامی و صاحبان فضل و کمال است، بالاتر از آن است که نیازمند به بیان و گفتار یا محتاج به تقریر قلم و نوشتار باشد.

7- و از همه محکمتر، کلام بلند و رسای علّامه بحر العلوم طباطبائی است که به شیواترین تعبیرات، حقّ مطلب را ادا کرده است. متن کلام سید بحر العلوم در تعریف شیخ صدوق، چنین است:

 شیخ صدوق، بزرگ بزرگان و استاد راویان شیعه و ستونی از ستونهای شریعت اسلام و پیشوای محدّثین است و در آنچه از امامان شیعه علیهم السّلام نقل می کند، راست گفتار است. او به دعای حضرت صاحب الامر علیه السّلام به دنیا آمد و همین فضیلت و افتخار بزرگ او را بس که امام عصر علیه السّلام در نامه مبارکش، او را با کلماتی همچون فقیه» (دانشمند)، خیر» (نیکوکار)، مبارک» (با برکت)، ینفع اللَّه به» (از جانب خداوند سود بخش) وصف فرموده است. از این رو، خیر و برکت او، شامل حال مردم گردید و خواصّ و عوام، از او نفع بردند و کتابهای و تألیفاتش تا همیشه روزگار باقی است. از فقه و حدیثش، هم دانشمندان استفاده می کنند و هم عامّه مردم که دسترسی به فقها ندارند.

منبعمقدمه - صفات الشیعة / ترجمه توحیدی، ص: 11 ببعد.

یادداشت ارسالی از آیت الله امینی گلستانی

 

پرهیز از انجام معاملات با دست‌نوشته یاقولنامه عادی

ضرورت استعلام وضعیت ثبتی ملک قبل از انجام معامله

دانستنی‌های مهریه

شیخ ,ص ,صدوق ,در ,السّلام ,ج ,شیخ صدوق ,است که ,و در ,او را ,علیه السّلام

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها